Facebook Facebook

Siguranta

Siguranta unui seif este data de sistemul de inchidere folosit. Pe langa fixarea sau nu a acestuia in sol sau in perete se poate se poate distinge intre seifuri cu inchidere cu cheie (mecanica), seifuri cu inchidere cu cifru mecanic,  seifuri cu inchidere electronica, seifuri cu deschidere cu amprenta digitala.

Siguranta documentelor si a valorilor este data si de rezistenta la foc a seifului in cazul incendiilor. Practic protejarea documentelor trebuie facuta atat fata de infractori cat si fata de evenimentele neprevazute.

Seifurile zidite in perete din faza de contructie a casei sau chiar si ulterior pot fi intarite cu corniere direct in zidarie iar la vedere sa fie numai usa in acelasi plan cu peretele. Siguranta seifurilor zidite este si pentru ca s-ar face un zgomot foarte mare pentru spargerea zidului si nu este sigur ca poate fi smuls si furat cu totul, cazuri intalnite in practica de politia romana sau a statelor europene.

Seifurile de sol pot fi asigurate cu fixare adanca cu holzsuruburi din interior astfel incat sa nu existe accesul la desfacerea lor. Seifurile de sol au si avantajul ca sunt de regula mai grele (peste 100kg) si este dificil de ridicat si transportat intr-un timp scurt.

Siguranta bunurilor tale poate fi si la purtator in sensul ca exista variante de seifuri sau cutii de valori mobile.

Astfel ca siguranta seifurilor tine cont de mai multe aspecte prezentate aici sau nestiute, nespuse, ramanand un secret de productie nedivulgat pentru linistea celui care il foloseste.

 

Pinterest