5 sfaturi pentru proprietarii de arme

Home » Articole » 5 sfaturi pentru proprietarii de arme

Cu toate că România e țara cu cele mai puține arme din Uniunea Europeană, o statistică a poliției lansată la sfârșitul lui 2013 arată că aproximativ 250.000 de români dețin o armă.

Normele de întreținere ale acestora sunt clare și obligatorii, însă există unele lucruri legate de arme care l-ar ajuta pe proprietar să își protejeze familia și, în același timp, să sporească siguranța armei pe care o deține. Am selectat câteva sfaturi, în speranța că vă vor fi de folos:

  1. Dacă păstrați o armă în casă, vorbiți cu copilul dumneavoastră despre acest lucru

Cutie pentru muniție și cartușe de calitate

Cutie pentru muniție și cartușe Big One 45101 TRZ

Mulți copii sunt crescuți cu o armă în casă, în special dacă familia e pasionată de vânătoare. E bine să vorbiți cu copilul dumneavoastră despre arma de foc, să-l învățați să se comporte responsabil în jurul ei.

Este deosebit de important să-i spuneți copilului să nu atingă arma și să anunțe un adult în cazul în care găsește arma în casă.

Cei mici sunt în mod natural curioși când vine vorba de lucruri pe care nu le cunosc sau despre care știu că sunt „interzise”. Dacă copilul vă va pune întrebări despre armă, încercați să răspundeți sincer, pentru a-i potoli curiozitatea.

Ei trebuie să conștientizeze diferența dintre o armă de jucărie și una reală, prin urmare e imperativ să le explicați că, în ciuda faptului că ele arată la fel, una e inofensivă, iar cealaltă poate răni pe cineva.

De asemenea, pentru a preveni accidentarea sau moartea cauzată de depozitarea necorespunzătoare a armei într-o casă în care copiii sunt prezenți, e datoria dumneavoastră să descărcați arma, să o depozitați într-un seif pentru arme și să țineți muniția într-un loc separat, încuiat.

Amintiți-vă că faptele contează mai mult decât vorbele și că micuții au tendința să-i imite pe părinți. Dacă siguranța e o prioritate pentru dumneavoastră, copilul dumneavoastră va observa acest lucru și va avea la fel de multă grijă atunci când se află în jurul armei de foc.

  1. Depozitați arma într-un seif

Fiecare proprietar de arme de foc trebuie să ia în considerare modul în care e păstrată arma, și să aibă grijă ca acesta să fie depozitată în condiții de siguranță și securitate.

Aveți la dispoziție o mulțime de seifuri pentru arme din care puteți alege. Unele (în special seifurile pentru arme mari sau arme de colecție) oferă posibilitatea expunerii armelor, însă împiedică furtul acestora prin securitatea pe care o oferă.

Există, de asemenea, și seifuri pentru arme care pot fi montate într-un corp de mobilă, seifuri ascunse, din care proprietarul poate scoate cu ușurință arma în caz de urgență.

Orice tip de seif ați alege, e important să depozitați muniția separat, într-o cutie încuiată cu cheie. De asemenea, e bine să păstrați cheile departe de persoanele neautorizate.

Dulapuri port-arma cu aspect elegant de calitate

Dulapuri port-arma cu aspect elegant Dionysos BRD

  1. Armele trebuie descărcate atunci când nu sunt folosite

Armele de foc trebuie să fie încărcate numai atunci când vă aflați la vânătoare sau într-un poligon, gata să trageți. Când nu se află în uz, armele de foc și muniția ar trebui să fie depozitate în locuri sigure, separate unele de altele.

E extrem de important să descărcați arma de îndată ce ați terminat de tras, pentru că o armă de foc încărcată, lăsată nesupravegheată, poate face extrem de mult rău.

Nu există nici o scuză în a transporta o armă încărcată într-o teacă sau într-un un toc, pentru că, în asemenea cazuri, riscul de accidente e foarte crescut.

  1. Nu vă bazați pe sistemul de siguranță al armei

Dulap de arme cu casetă pentru muniție și ușa blindată de calitate

Dulap de arme cu casetă pentru muniție și ușa blindată Brignoles 8 1

Pentru a fi mereu în siguranță, tratați fiecare armă ca și cum ar putea trage în orice moment. Sistemul de siguranță la absolut orice tip de armă este un dispozitiv mecanic care, la fel ca orice astfel de dispozitiv, poate deveni inoperabil la un moment dat. Să nu mai vorbim de momentele în care siguranța armei e oprită, cu toate că aveți impresia că e pusă.

Astfel, nu vă jucați cu arma și nu apăsați pe trăgaci dacă nu intenționați să trageți spre o țintă, pentru că e posibil ca arma de foc să se declanșeze în orice moment.

Singurul moment în care putem fi absolut siguri că o armă nu poate trage este atunci când nu e încărcată.

  1. Nu modificați arma

Armele de foc sunt concepute de către experți și au mecanisme complicate, menite să funcționeze corect numai în starea lor inițială. Dacă modificați o armă de foc, aceasta devine imediat un pericol. De asemenea, orice schimbare adusă armei nu înseamnă altceva decât pierderea garanției.

Nu puneți în pericol siguranța dumneavoastră și a familiei dvs. modificându-vă arma sau permițând unei persoane neautorizate să modifice arma de foc pentru dumneavoastră.

De asemenea, pentru că arma e până la urmă un dispozitiv mecanic care se uzează în timp, ea are nevoie de o inspecție periodică. Producătorul de la care ați cumpărat-o vă poate ajuta să găsiți un service autorizat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (9 votes cast)
5 sfaturi pentru proprietarii de arme, 4.7 out of 5 based on 9 ratings
Solutie web oferita de BlackCode