Două sfaturi pentru a proteja cheile importante dintr-o instituție

Home » Articole » Două sfaturi pentru a proteja cheile importante dintr-o instituție

Instituțiile trebuie să fie mereu atente chiar și la cele mai mici detalii, pentru a avea siguranța că totul merge ca la carte. Chiar si cea mai mica neatenție poate duce la adevărate probleme, așa că firmele au nevoie de o grijă mai mare în ceea ce privește domeniul securității, față de persoanele fizice.

Chiar dacă poate părea ceva banal, cheile ce deschid cele mai importante uși dintr-o instituție trebuie să fie mereu protejate în casete de chei speciale. Degeaba investim în seifuri scumpe, uși de tezaur sau alte sisteme antiefracție dacă nu punem la loc ferit cheile ce le deschid. Astfel că, pentru a ține odinea cheilor într-o instituție, trebuie să se țină cont două aspecte simple:

Nu orice casete de chei ne oferă protecție împotriva persoanelor neautorizate

Casetă de chei cu suport de agățare reglabil preț

Casetă de chei cu suport de agățare reglabil

Este oare suficient să cumpărăm prima casetă de chei care ne apare în cale și să presupunem că am făcut totul pentru a asigura protecția cheilor importante din instituție? Cu siguranță nu. Așa cum este și în cazul seifurilor, și aceste casete de chei se diferențiază între ele prin nivelul de siguranță, încuietoare și chiar certificări. Este ideal să alegem casete de chei cât mai puternice, ce nu cedează în fața loviturilor sau a șocurilor puternice. Astfel, avem garanția că persoanele care doresc să spargă caseta cu chei pentru a avea apoi acces într-un loc important nu vor avea succes.

Există și casete de chei de buzunar, care au dimensiuni ceva ai mici, dar și casete de chei  de perete, unde pot încăpea mult mai multe rânduri de chei. Acestea sunt foarte utile în cazul în care vorbim despre locuri unde există multe lacăte de deschis, așa cum sunt cele cu vestiare (săli de sport, spitale, unități militare etc).

Ține evidența persoanelor care folosesc cheia cu ajutorul unor casete de chei cu plastilină

Dulap pentru chei cu plastilină tip armată preț

Dulap pentru chei cu plastilină tip armată

Pare joacă de copii, dar nu este! Aceste casete de chei cu plastilină sunt o invenție extraordinară pentru a putea ține sub control modul în care sunt utilizate cheile dintr-o instituție. Aceste dulapuri pentru chei cu plastilină au fost folosite întâi în armată, iar acum au pătruns și în alte domenii. Plastilina are avantajul că este ușoară, elastică și ușor de modelat, fără să crape când se usucă.

Modul de utilizare este cât se poate de simplu: orice persoană din unitatea militară, companie, complex sportiv, instituție etc. are un sigiliu cu un număr, care este înregistrat într-un tabel bine monitorizat. Atunci când acea persoană ridică cheile de care are nevoie, numărul este notat pentru a se controla mai bine circulația cheilor. Atunci cand persoana aduce cheile, acesta își pune sigiliul unic pe partea cu plastilină, pentru ca numarul să fie vizibil. Pe plastilină vor fi astfel imprimate toate numerele care au avut acces la cheile din acea cutie, deci se poate afla ușor cine a avut acces la chei.

Este o metodă foarte eficientă și foarte simplă, care dă roade în orice mediu în care sunt utilizate mai multe chei ce nu trebuie pierdute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Două sfaturi pentru a proteja cheile importante dintr-o instituție, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Solutie web oferita de BlackCode