Cum alegem tipul de montaj al seifului?

Home » Articole » Cum alegem tipul de montaj al seifului?

Cu toții avem bunuri valoroase, agonisite în timp sau primite în familie și e normal să vrem să le știm în siguranță. Pe lângă acestea, actele familiei, sumele de bani, bijuteriile și colecțiile merită toată atenția noastră când vine vorba de securitate.

Piața seifurilor, mai ales cea destinată uzului casnic, s-a extins rapid în ultimele decenii. Pe de-o parte, dezvoltarea sectorului a fost alimentată de teama oamenilor cu privire la furturi, și pe de altă parte de progresia tehnologiei, fapt ce a făcut ca seifurile de mare calitate, ușoare, de mici dimensiuni, să fie disponibile la scară largă.

Cu toate acestea, alături de alegerea unui model de seif, atunci când ne cumpărăm o casă de bani, suntem puși în situația de a alege și un anume tip de instalare a seifului respectiv. Și întrebările nu întârzie să apară: De ce să zidesc un seif în perete? De ce să-l pun pe podea? De ce să-l incorporez în mobilă? Îl pot masca drept dulap obișnuit?

Sunt întrebări firești, la care ne-am gândit și noi, așa că încercăm să răspundem la fiecare în parte. Întâi, însă, iată câteva locuri bune de instalat seiful, în funcție de bunurile pe care le depozitați.

Cele mai bune locuri pentru instalarea unui seif, în funcție de valorile protejate

În cazul în care utilizați un seif pentru stocarea unor bunuri de care aveți nevoie frecvent, experții în securitate recomandă montarea seifului cât mai aproape de locul unde aveți de gând să folosiți bunurile din seif. De exemplu, dacă prelucrați bijuterii e normal să montați seiful în atelier sau cât mai aproape de el, astfel încât să nu pierdeți timp mutând bijuteriile dintr-o încăpere în cealaltă.

Dormitorul e încăperea ideală pentru stocarea bunurilor de care ați avea nevoie imediat, în caz de urgență, cum ar fi arma de foc sau caseta cu bijuterii și bani.  Acestea pot fi păstrate într-un seif fixat în interiorul dulapului sau într-o casetă de siguranță fixată în sertarul noptierei sau sub pat.

Dacă știți că veți avea nevoie de bunurile păstrate în seif doar din când în când, specialiștii în securistică recomandă montarea seifului în garaj. Ideea e ca încăperea să fie accesată în fiecare zi de către membrii familiei, pentru a vă asigura că totul e în regulă.

Când vine vorba de colecții, cum ar fi monede vechi și rare sau obiecte de artă de mare valoare, cel mai indicat e să dedicați colecției dumneavoastră un dulap întreg, unul ușor de accesat. Aici, încorporarea seifului în mobilă reprezintă soluția ideală de montaj.

Seifurile care securizează documente importante, certificate de naștere, acte de proprietate, precum și alte date sensibile și irecuperabile, pot fi păstrate fie într-un birou, fie în garaj.

Lucrurile sunt destul de simple: seifurile de podea trebuie instalate pe o suprafață rezistentă, cum ar fi garajul sau subsolul, iar seifurile de perete în locuri care nu sunt foarte evidente pentru străini. Să le luăm pe rând:

Seif solid de zidit în perete Mamut IKZ 51 DBR

Seif solid de zidit în perete Mamut IKZ 51 DBR

Zidirea seifului în perete

Cel mai mare avantaj al zidirii seifului în perete e acela că seiful e foarte ușor de ascuns. Pentru că el e zidit la același nivel cu zidul, aveți posibilitatea să îl plasați în fața lui un corp de mobilă, un tablou sau un dulap. De asemenea, zidirea unei case de bani în perete e simplă și nu presupune eforturi deosebite.

Un alt avantaj al zidirii seifului în perete face referire la spațiul pe care îl economisim alegând această variantă de montaj. Cele mai multe case de bani sunt voluminoase, grele și ocupă mult spațiu. Seifurile încorporate în perete au marele avantaj de a ocupa un spațiu pe care proprietarul nu îl folosea până la montare.

Alte avantaje țin de protecția copiilor. Seifurile zidite în perete sunt ascunse de obicei în locuri la care cei mici nu pot să ajungă. Astfel, micuții nu au posibilitatea să se joace cu mecanismul de deschidere a seifului.

Seifuri de zidit în podea Attilius VK DBR

Seifuri de zidit în podea Attilius VK DBR

Montarea seifului pe podea

Înaintea montării seifului, e foarte important să evaluați dacă podeaua va rezista greutății exercitate de casa de bani. De aceea, cel mai recomandat loc pentru montarea seifurilor în podea e pivnița (aici survine și primul dezavantaj al acestui tip de montaj, și anume riscul inundației). Garajul rămâne o opțiune alternativă.

Dacă alegeți ancorarea în podea, trebuie să vă gândiți foarte bine și la locul unde urmează să montați seiful. Potrivit experților în securitate, dormitorul pare să fie prima oprire pentru hoți, în cazul unui furt, așa că s-ar putea să nu fie pe tocmai locul ideal pentru păstrarea unei case de bani.

Dezavantajul acestui tip de montaj e că presupune ocuparea unui spațiu destul de generos, plus că e ceva mai dificil de ascuns.

Seif electronic antiefracție pentru mobilă execuție ușoară Ice DBR

Seif electronic antiefracție pentru mobilă de execuție ușoară Ice DBR

Încorporarea seifului în mobilă

Are aceleași avantaje ca seiful zidit în perete, însă acesta ocupă, totuși, spațiul din dulap. Cu toate acestea, în timp ce majoritatea seifurilor de pe piață pot fi accesate cu ușurință, seifurile încorporate în mobilier sunt extrem de discrete.

Acest tip de montaj e ideal pentru proprietarii de bunuri masive, cum ar fi obiecte de artă sau chiar arme de vânătoare, deoarece pot fi păstrate într-un seif încorporat într-un dulap masiv, unul care arată ca un corp de mobilier obișnuit, fără să trezească suspiciuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (29 votes cast)
Cum alegem tipul de montaj al seifului?, 4.9 out of 5 based on 29 ratings
  • Pingback: Instalare seifuri. Cum se montează un seif? | Seifurile.ro()

  • Cristian George Radu

    Buna ziuA, am.cumparat un mini seif de la.lwroy merlin pe care l’am incastrat in perete..dupa toata tarasenia am constat ca in cartea lui arata o poza cu el.instalat in perete si taiata..( gen asa nu). Imi puteti spune care este diferenta..sau eventual care sunt riscurile in cazului unui seif de perete si unul de podea? Ms

Solutie web oferita de BlackCode