Seif pentru bani și documente: 5 pași de la „ochire” până la montare

Home » Articole » Seif pentru bani și documente: 5 pași de la „ochire” până la montare

Pentru a alege un seif pentru bani și documente unii utilizatori parcurg un întreg proces de analiză în urma căruia, la final, rezultă o soluție ideală în funcție de nevoi, de spațiul în care urmează să fie montat, precum și de gradul de rezistență pe care acesta îl are.

Astfel, este important ca în momentul în care hotărâți că bunurile de valoare personale au nevoie de un plus de siguranță și oprtați pentru investiția într-un seif, să știți exact ceea ce aveți nevoie. Pentru a vă ajuta în această privință, mai jos sunt prezentați 5 pași de urmărit în momentul în care se alege un seif pentru bani și documente:

Pasul nr. 1: unde și cum avem de gând să montăm un seif pentru bani și documente?

Seifuri antiefractie EN 14450 pentru documente Glanis BRD preț

Seifuri antiefracție EN 14450 pentru documente Glanis BRD

Preferabil ar fi de evitat momentele de genul în care achiziționăm un seif și abia apoi ne întrebăm unde îl montăm. Locația în care seiful urmează să fie amplast trebuie știut dinainte ca acesta să fie achiziționat și asta pentru că există o serie de opțiuni de montare pentru un seif pentru bani și documente de care este important să se țină cont.

Cu alte cuvinte, un seif poate fi fixat în podea cu ajutorul unor șuruburi și a găurilor de prindere amplasate pe fundul și spatele seifului, dar și în alte moduri și locații. Printre acestea se numără montarea în perete, care se efectuează prin sudarea directă a seifului pe fierul beton și tencuirea ulterioară în jurul acestuia. Un alt exemplu este reprezentat de încastrarea seifului în mobilier, modalitate prin care un seif se poate integra foarte ușor într-un design interior. Când ne răspundem la întrebarea „unde și cum avem de gând să montăm un seif pentru bani și documente?” putem trece la următorul pas.

Pasul nr. 2: ce dimensiuni avem nevoie pentru seiful pentru bani și documente?

Pe piață există soluții de securitate de dimensiuni diferite, menite a veni în sprijinul nevoilor tot mai vaste din partea utilizatorilor. Este important ca dimensiunea unui seif să corespundă cu mărimea obiectelor ce urmează să fie amplasate în interiorul acestuia.

În cazul în care vorbim despre un seif pentru bani și documente, acesta nu trebuie să fie neapărat de dimensiuni foarte mari, și asta pentru că, atât banii, cât și documentele, nu ocupă foarte mult spațiu. Desigur, există și cazul în care un astfel de seif este amplasat într-o instituție în care sunt multe astfel de documente, iar în cazul respectiv, ar fi recomandat ca seiful să fie ceva mai mare pentru ca totul să fie organizat foarte bine.

Pasul nr. 3: alegem un seif pentru bani și documente cu certificare?

Dulapuri pentru depozitare rezistente la foc Semele BRD preț

Dulapuri pentru depozitare rezistente la foc Semele BRD

Certificarea unui seif poate fi privită ca o garanție în ceea ce privește calitatea, dar și gradul de rezistență al acestuia. Un seif pentru bani și documente poate fi certificat antiefracție, certificat care îi garantează un plus de rezistență în fața atacurilor prin efracție. Un alt exemplu de certificare este cea împotriva incendiilor, acesta certificare atestând faptul că un seif poate rezista un anumit timp împotriva flăcărilor.

Cu toate acestea, un seif fără certificare nu înseamnă că nu oferă un grad de rezistență bun. Este important de reținut că orice soluție de securitate este construită pentru a asigura un plus de protecție pentru bunurile din interior.

Pasul nr. 4: ce tip de încuietoare mi se potrivește?

Sistemul de închidere punctează la capitolul siguranță și asta pentru că acesta este primul obstacol de care un atacator se lovește. Este important ca încuietoarea să opună rezistență, dar în același timp să fie ușor de folosit de către utilizator.

Un seif pentru bani și documente poate fi prevăzut cu o încuietoare mecanică ce poate fi acționată cu ajutorul unei chei. Pe de altă parte, există și varianta unei închizători cu cifru care poate fi folosit prin introducerea unui cod ales de utilizator. Un alt exemplu de închidere este cel bazat pe amprenta digitală, ușor de folosit în orice moment.

Pasul nr. 5: ce bunuri putem păstra într-un seif pentru bani și documente?

După cum îi spune și denumirea, într-un seif pentru bani și documente se pot depozita fără nicio problemă documentele personale sau cele ale instituției în care este montat, dar și banii. Cu toate astea, în interiorul seifului se pot depune și alte obiecte cu valoare materială, precum și valoare sentimentală, de la bijuterii, carduri și ceasuri, până la fotografii sau scrisori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Seif pentru bani și documente: 5 pași de la „ochire” până la montare, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Solutie web oferita de BlackCode