Cum să alegi dimensiunile corecte pentru un dulap acte și documente?

Home » Articole » Cum să alegi dimensiunile corecte pentru un dulap acte și documente?

Dacă vreți să fiți siguri că ați ales un dulap acte și documente așa cum trebuie, atunci următoarele sfaturi vă vor fi de folos cu siguranță. În primul rând, este bine de știut faptul că actele și documentele au nevoie să fie depozitate și păstrate într-un loc sigur, bine închis și în care nu pot avea acces persoanele neautorizate. În plus, pentru a preveni umezeala, puteți apela la pernuțe ce captează apa, pentru a preveni deteriorarea actelor, dosarelor sau banilor.

Dimensiunea unui dulap acte și documente poate varia în funcție de necesități și evident de numărul de acte și documente pe care urmează să le depozitați în interior. De exemplu, în cazul în care un dulap este achiziționat pentru uz rezidențial, acesta poate fi de dimensiuni ceva mai mici, presupunând că nu există un un număr mare de documente. În schimb, un dulap acte și documente, dacă este achiziționat pentru o firmă, atunci în mod clar dimensiunile acestuia trebuie să fie ceva mai mari.

Unde avem nevoie de dulap acte și documente?

Dulapuri pentru acte rezistente la foc preț

Dulapuri pentru acte rezistente la foc Nuada BRD

Sau mai bine zis, unde nu avem nevoie de un dulap acte și documente? Fiecare dintre noi are documente care trebuie ținute în siguranță. Că vorbim despre buletin, certificat de naștere, actele de la locuință sau mașină, toate acestea au nevoie de un plus de securitate. Plus că și din punct de vedere organizatoric, un dulap acte și documente este fără doar și poate un element ce nu trebuie să lipsească din nicio locuință.

În cazul firmelor, un dulap acte și documente joacă un rol cel puțin la fel de important precum o face în mediul rezidențial. Și asta pentru că într-o firmă există documente, contracte, cecuri sau carduri de credit care trebuie ținute departe de pericole sau de persoane neautorizate. Cu alte cuvinte, un dulap acte și documente este bine-venit în orice locație.

Când alegi un dulap acte și documente, dimensiunea este un aspect foarte important

Până să vorbim concret de dimensiunea unui dulap acte și documente, trebuie știut că indiferent de cât măsoară un astfel de dulap, acesta face parte din categoria seifurilor, pentru că rolul său este de a păstra în siguranță elementele ce sunt depozitate în interior, asigurând accesul doar celor autorizați.

Astfel, pentru uz personal, dimensiunea unui dulap acte și documente poate fi ceva mai redusă. De exemplu, dimensiunea interioară de 630 x 580 x 390 mm poate fi considerată suficientă pentru a depozita în interior actele personale, documentele de la mașină și casă etc.

În cazul unei instituții publice, precum sunt o școală, gradiniță sau chiar primărie, dimensiunea pentru un astfel de dulap automat trebuie să fie mult mai mare și asta pentru că există un număr mult mai mare de dosare, acte sau documente de depozitat. Mai mult decât atât, există dulapuri care pe lângă o rezistență ridicată împotriva efracției și șocurilor, beneficiează și de certificare de rezistență împotriva focului. De exemplu, unele dulapuri sunt construite pentru a rezista împotriva unui foc a cărui temperatură atinge 840 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Nu este suficient să cumperi un dulap acte și documente mare, dacă nu este bine compartimentat

Un alt scop important pe care un dulap îl are este de a îi permite utilizatorului să își organizeze cât mai bine cu putință documentele. De exemplu, un dulap poate fi incredibil de rezistent, însă dacă înăuntrul său nu are niciun raft, atunci acesta va fi greu de utilizat, iar organizarea este doar un concept îndepărtat.

În schimb, un un dulap care are la interior rafturi bine proporționate va fi mult mai ușor de pus în valoare, iar astfel utilizatorul sau utilizatorii își pot aranja exact cum trebuie fiecare dosar. Cu alte cuvinte, siguranța trebuie să vină la pachet cu o organizare bine pusă la punct, pentru a putea spune într-adevăr că avem de a face cu o soluție de securitate completă și modernă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Cum să alegi dimensiunile corecte pentru un dulap acte și documente?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Solutie web oferita de BlackCode