Sfaturi pentru proprietarii de arme: este cumpărarea unui dulap de siguranță port-arme opțional?

Home » Articole » Sfaturi pentru proprietarii de arme: este cumpărarea unui dulap de siguranță port-arme opțional?

Deținerea de arme reprezintă fără doar și poate o responsabilitate importantă. Fie că vorbim despre cei care doar colecționează diverse modele de arme, sau fie că ne raportăm la cei care le și folosesc, așa cum sunt de exemplu, vânătorii, trebuie știut că aceste obiecte trebuie depozitate în siguranță.  Cea mai bună metodă pentru a organiza și ține în siguranță armele de foc este reprezentată de un dulap de siguranță port-arme.

Mai important decât atât, achiziționarea unui dulap de siguranță port-arme este mai mult decât necesară. În prezent legea îi obligă pe cei care dețin arme de foc să le țină închise într-un loc special amenajat în acest sens, așa cum este un dulap de siguranță port-arme.

Legea obligă proprietarii să aibă dulap de siguranță port-arme pentru pistoale, puști sau alte dispozitive

Seifuri pentru arme de foc mici preț

Seifuri pentru arme de foc mici Zalmoxis BRD

Puști de vânătoare, pistoale, puști cu lunetă sau orice alt tip de armă trebuie ținut într-un dulap de siguranță port-arme în care poate avea acces doar proprietarul armelor sau cel care are dreptul legal de a le folosi. Legislația este foarte clară în ceea ce privesc normele de siguranță pe care orice proprietar de arme trebuie să le respecte, iar acestea impun ca proprietarii armelor trebuie să le depoziteze într-un dulap de siguranță port-arme alături de muniție.

Mai mult decât atât, și din punct de vedere organizatoric lucrurile vor sta ceva mai bine grație unui dulap de siguranță port-arme. În interiorul acestuia pot fi atent aranjate armele și muniția, iar în funcție de modelul și dimensiunile armelor se poate opta pentru un anumit model de dulap.

Alege un dulap de siguranță port-arme dacă ai arme multe sau de mari dimensiuni; dacă ai doar un pistol, atunci poți apela la un seif mai mic sau la o cutie port-pistol

Un dulap de siguranță port-arme poate fi de mai multe tipuri, iar asta se datorează faptului că nu toți posesorii de arme dețin mitraliere sau puști de vânătoare. De exemplu, în cazul în care trebuie să vă depozitați în siguranță un pistol, o cutie de siguranță special realizată pentru acest tip de armă va fi perfectă. Aceasta poate fi prevăzută cu burete în interior, iar materialul din care este fabricată cutia crește gradul de rezistență împotriva șocurilor externe. De asemenea va fi perfectă și în cazul transportului.

Pe de altă parte, în cazul în care sunteți pasionat de vânătoare și aveți în proprietate mai multe arme de foc de diferite dimensiuni, atunci un dulap de siguranță port-arme de dimensiuni mai mari va fi varianta către care trebuie să vă orientați. Unele dulapuri pot găzdui chiar și 12 arme împreună cu muniția necesară. Grosimea ușii poate atinge 60 de mm, iar sistemul de închidere electronic va garanta securitatea armelor și faptul că nicio persoană neautorizată nu va avea acces la arme.

În dulapul de siguranță port-arme trebuie să existe o cutie cu cheie separată pentru muniție

Mergând pe aceeași idee în ceea ce privesc, atât organizarea armelor, cât și cea muniției trebuie subliniat faptul că în interiorul dulapului în care sunt depuse armele este nevoie de un compartiment special pentru muniție. Acesta din urmă trebuie să fie prevăzut cu un sistem de închidere separat și deci implicit va fi prevzăut și cu o cheie separată de cea a dulapului.

Este important de știut faptul că și muniția propriu zisă poate fi extrem de periculoasă dacă ajunge în mâinile unor persoane neautorizate și tocmai de aceea este sunt recomandate aceste norme de siguranță.

Un dulap de siguranță port-arme trebuie să fie dotat cu accesorii care să reducă umiditatea din interior

Într-adevăr, umiditatea poate fi considerat un inamic al armelor. De aceea va trebui ca dulapul în care sunt depoziate, atât armele, cât și muniția să fie prevăzut cu accesorii care sunt special concepute pentru a reduce umiditatea din interior.

Un exemplu de astfel de accesoriu este reprezentat de un absorbant de umezeală care poate extrage excesul de umiditate din aer, prevenind astfel apariția mugegaiului, dar și ruginei. Un astfel de absorbant poate reține și până la 600 g de apă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Sfaturi pentru proprietarii de arme: este cumpărarea unui dulap de siguranță port-arme opțional?, 4.0 out of 5 based on 4 ratings
Solutie web oferita de BlackCode