Află cum sunt testate casele de bani cu seiful Apis certificat anti-furt Eurograde

2
Seif închidere cu cheie certificat anti-furt Eurograde EN 1143

Seif închidere cu cheie certificat anti-furt Eurograde EN 1143

Nu e de mirare că emisiunile în care exploziile, strivitul și aruncatul obiectelor de la mare înălțime au atât de mult succes. Așa e natura umană – suntem foarte atrași de ceea ce e interzis sau foarte periculos. Iar dacă tot nu avem ocazia să producem noi o explozie, barem să-i privim pe alții, mai norocoși, cum se distrează făcând asta.

De cele mai multe ori, atunci când vedem la televizor obiecte sărite în aer sau incendiate, aceste acțiuni sunt de fapt teste aplicate asupra unor produse ce țin de domeniul securității. Probabil ați văzut, în emisiunile de divertisment, cum se testează seifurile. Diferența dintre testele de la TV și cele din realitate e că primele sunt menite să distreze publicul, iar ultimele sunt teste dure, menite să certifice dacă un seif e bun de ceva sau nu.

Cum se testează un seif pentru certificarea Eurograde EN 1143?

Cele mai bune seifuri de securitate sunt testate în mod independent de către organizații cum ar fi ESSA/BCE-S pentru a determina câtă rezistență antiefracție pot să ofere acestea. Pentru ca testele să fie fair play, ele sunt făcute numai în conformitate cu standardele internaționale, cum ar fi sistemul european EN 1143 Eurograde.

Fiecare sistem internațional urmărește factori diferiți atunci când fac teste. Sistemul european se axează pe două lucruri: cât timp durează până când un spărgător are acces parțial și total la seif și tipul de instrumente utilizate pentru pătrunderea în seif.

Echipa de testare e formată dintr-un șef de echipă, cooperativele de testare și persoana care face testul, iar documentația tehnică și specificațiile seifului sunt furnizate de către producător. Acest lucru permite echipei de testare să decidă cum să atace cel mai bine seiful, pentru a-i dezvălui potențialele puncte vulnerabile. În plus, îi ajută să decidă ce instrumente ar putea fi cele mai eficiente pentru spargerea casei de bani.

Testele implică găurirea seifurilor cu mai multe instrumente

Momentul în care primul instrument atinge seiful este considerat începerea testului. Instrumentele sunt clasificate în cinci grupe, A, B, C, D și S, fiecare grupă arătând cât de eficient este instrumentul, cât de complicată este utilizarea lui, dacă e dificil de obținut și dacă folosirea lui ar atrage atenția din cauza zgomotului, a fumului sau a scânteilor.

Celălalt test, prin care se stabilește nivelul de acces la seif, are două etape. În prima, persoanele care se ocupă de test fac o deschidere prin ușa sau corpul seifului, o gaură suficient de mare încât să le permită să scoată din seif  o parte din conținutul său. Ei se folosesc de  trei blocuri de testare de dimensiuni și forme diferite pentru a decide dacă gaura făcută este suficient de mare. Blocurile au fiecare 150 mm în lungime. Dacă oricare dintre acestea se potrivește prin deschidere, echipa a reușit să obțină un acces parțial la seif. Durata și instrumentele folosite la test sunt înregistrate.

A doua etapă se referă la încercarea obținerii unui acces total la seif. Echipa de testare fie reușește să deschidă ușa suficient de larg pentru a putea avea acces la tot conținutul seifului, fie face o gaură în corpul casei de bani, una suficient de mare pentru golirea ei. Se folosesc din nou blocuri pentru testare, de data aceasta corpuri de două ori mai mari decât cele folosite la primul test.

Seif închidere cu cheie, certificat anti-furt Eurograde Apis DRA

Documentele importante trebuie păstrate în condiții de maximă siguranță, iar seiful cu închidere cu cheie, certificat anti-furt Eurograde Apis DRA este potrivit pentru o astfel de sarcină. Pentru obiectele și documentele de valoare seifurile de perete sunt cele mai indicate. Aceste seifuri pot fi acoperite de un tablou sau de o altă piesă de mobilier astfel încât locația lor să rămână ascunsă.

Mai multe modele de seifuri vă stau la dispoziție pe seifurile.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Află cum sunt testate casele de bani cu seiful Apis certificat anti-furt Eurograde, 5.0 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor