Seifurile electronice-siguranță, securitate, liniște

0

casa_de_bani_electronica_antiefractie_Samoa_55

Siguranța a căpătat un cu totul alt înțeles în anul 1835, când frații Chubb din Anglia au inventat și patentat primul seif anti-hoți. Tot atunci s-a început și producția de seifuri, cu toate că frații britanici le făceau din 1818. Tot în secolul XIX s-a inventat și seiful pentru hârtii și documente importante, rezistent la incendii și accidente. Seiful, etimologic vorbind provine din englezescul safe-siguranță. Prin urmare, aceste seifuri pentru siguranță au evoluat mult și au ajuns ca în zilele noastre să fie electronic, să aibă o gamă largă de design-uri. Scopul însă a rămas același, acela de a proteja bunurile de valoare.

Probabil că știți deja că seifurile au formă de cub sau de cilindru și sunt construite din diferite tipuri de metal. Ceea ce este și mai important de știu este faptul că seifurile sunt grupate în clase, după gradul de siguranță pe care acestea îl oferă. Astfel ele variază de laseifuri private mici, zidite în perete sau ascunse în mobilă, până la seifurile mari și foarte mari cu pereți de peste un metru grosime cu sistem de siguranță foarte mare, ce cântăresc chiar și câteva tone și pot fi utilizate chiar și la păstrarea armelor nucleare. Însă, din moment ce acestea din urmă nu sunt folosite de oamenii de rând, este mai bine să aflați mai multe despre seifurile comune.

Ca să achiziționați cel mai potrivit seif, trebuie să cunoașteți foarte bine nevoile dumneavoastră. Este posibil să vă ajute să știți că există seifuri ce diferă în funcție de scop astfel: seifuri împotriva furturilor, seifuri împotriva focului, seifuri ce protejează bunurile de accidente sau inundații, seifuri ce diferă în funcție de locație și seifuri ce diferă în funcție de tipul de închizătoare.

Seifurile rezistente la foc sunt de obicei clasificate în funcție de durata la care rezistă focului. Spre exemplu, dacă izbucnește un incendiu, interiorul seifului nu depășește 100 °C timp de 30 de minute.De obicei acestea rezistă între o jumătate de oră și patru ore într-un incendiu.

Seifurile împotriva hoților sunt grupate mai departe în funcție de rezistența la impact și la diferitele tipuri de atac al hoților, în funcție de uneltele la care rezistă, dar și în funcție de durata atacului.

Seifurile de perete sunt create pentru a asigura protecție ascunsă pentru documente și bunuri de valoare. Adâncimea reglabilă permite maximizarea spațiului util în funcție de mărimea zidului.
Seifurile de bijuterii sunt de regulă atât rezistente la foc, cât și la eventualele spargeri. Acestea sunt de obicei concepute cu spații special amenajate pentru agățarea bijuteriilor sau alte diferite moduri de compartimentare.

Cu toate că există multiple metode de închidere a seifurilor, precum cele cu cifru, cu temporizator sau cheie specială, majoritatea seifurilor din zilele noastre sunt seifuri bazate pe închiderea electronică, în combinație cu una dintre închiderile menționate anterior.

Dacă doriți să vă sporiți siguranța în cel mai rapid timp, accesați cu încredere seifurile.ro

Roxana Moraru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Seifurile electronice-siguranță, securitate, liniște, 5.0 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor