Casa de bani şi valori blindată, pentru că proprietatea privată e cea mai importantă

0

Una dintre valorile de bază ale proprietăţii private este tocmai dorinţa de a o păstra pentru noi înşine şi pentru urmaşii noştri. În zilele noastre, pentru a-şi păstra valorile în deplină siguranţă, oamenii apelează la seifuri. Numele de „seif” provine de la cuvântul englezesc „safe”, care se traduce literalmente ca sigur, fiabil. În alte cuvinte, un seif este o cutie robustă, din material incasabil, rezistent la foc, unde se pot stoca documente și obiecte de valoare. Totuşi, care este istoria acestor „cutii” care aduc atâta linişte când vine vorba de valorile noastre? Să aruncăm o privire. Progenitorii seifurilor moderne sunt tocmai cuferele și sicriele antice, practic obiecte inerente în viaţa celor bogați și a elitelor. Totuşi, istoria cuferelor cu comori nu poate fi spusă fără să ne aplecăm puţin asupra invenției și dezvoltării lacătelor, obiecte atât de necesare pentru blocarea cuferelor. Primele urme ale unui dispozitiv cu încuietoare au fost descoperite în mormântul faraonului Ramses al II-lea, care a domnit în secolul al XIII-lea î.Hr. Însă, trebuie remarcat faptul că încuietorile mecanice din lemn au fost inventate simultan, de către mai multe civilizații. Încuietorile, cu ace mobile (degete), trebuiau ataşate tocului ușii. Acele, la rândul lor, din cauza propriei lor greutăţi, cădeau în găurile din «șurub» și încuiau ușa. Această metodă de blocare este utilizată în prezent sub numele de „butuc” pentru uşă. Cu timpul, aceste dispozitive au fost îmbunătăţite, fiind confecţionate din materiale diverse, de la lemn la metal. Potrivit istoricilor, regele Franţei, Ludovic al XVI-lea, a fost un maestru al forjării metalului și a aplicat cunoștințele sale la încuietori. Totuşi, piesa sa de rezistenţă a fost o cutie de fier. Una construită în perete și pe care o folosea pentru a stoca documentele sale personale. Aceasta a fost, probabil, singurul caz din istorie când un seif a fost inventat de către un om cu asemenea rang.

casă de bani și valori blindata

Siguranță pentru bunurile dumneavoastră

În ceea ce privește producția industrială de seifuri, primul loc îi aparține Angliei unde, în secolul al XIX-lea, britanicii au început să producă seifurile care au încă aproximativ aceleaşi caracteristici şi astăzi. Primele seifuri au fost blocate cu chei. Totuşi, odată cu progresele de securitate, cresc şi abilitățile hoţilor sau safecrackers (spărgători de seifuri în argoul limbii engleze). Aceştia deschideau încuietorile cu o rangă, sau, chiar mai rău, le spărgeau cu praf de pușcă, pe care îl puneau în gaura cheii. Apoi, încuietorile mecanice aveau să le înlocuiască pe cele cu chei. Cum era de aşteptat, hoţii nu s-au lăsat mai prejos, astfel încât în 1960 spărgătorii au început să folosească burghie de diamant care puteau străpunge până şi betonul. Producătorii au luat măsuri prompte și a început să adăuge corindon (al doilea mineral tare după diamant), betonului. Spărgătorii ţin pasul şi se folosesc de o mulţime de metode, de la lămpi de sudat la furtul cutiei de valori, pe care o vor sparge ulterior în condiţii de siguranţă. De aceaa, în prezent, producătorii mondiali de seifuri încearcă să satisfacă cererea tot mai mare a cumpărătorilor, care sunt în creștere zi de zi. O mare varietate de case de bani sunt produse și vândute. Luând în considerare cererea, producătorii încearcă să decoreze produsele lor cu metal sau chiar pânze de paianjen, modele menite să ofere seifurilor acel „look” clasic. Să nu mai zicem şi de seifurile care sunt tapiţate cu catifea, lemn scump, decorate ca o carte pe un raft și multe alte modele. Oricum ar fi, siguranţa bunurilor dumneavoastră este prioritară!

Casa de bani şi valori blindată cu grad de siguranţă 4 Sauridae PES-IV-KE 1 DSL are toate calităţile unei case de bani sigure: corp cu doi pereţi şi uşi cu trei pereţi, blindaj cu beton pe toate laturile, izolaţii suplimentare cu beton, împotriva focului, ială cu bărbie dublă, foarte sigură, plus balamale massive din fontă turnată maleabilă. Sunt doar câteva din caracteristicile unei case de bani şi valori de o calitate excepţională. Istoria seifurilor ne-a arătat că spărgătorii s-au adaptat progreselor făcute în industria caselor de bani, însă profesionalismul celor care au creat această casa de bani şi valori blindată depăşeşte cu mult imaginaţia oricărui hoţ care atentează la bunurile dumneavoastră.

Case de bani și seifuri de o mare diversitate se găsesc pe seifurile.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Casa de bani şi valori blindată, pentru că proprietatea privată e cea mai importantă, 5.0 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor