Află ce înseamnă certificările de calitate cu dulapul certificat EN 14450 pentru acte și documente Saimaa

2

Oricine a căutat un seif e imposibil să nu fi auzit de certificări de calitate, certificări întâlnite la seifurile, dulapurile sau casele de bani care oferă o protecție reală împotriva furturilor, incendiilor sau altor factori care reprezintă o amenințare asupra valorilor depozitate în seif.

Standardul de calitate EN 14450, printre cele mai importante standarde europene

Dulap certificat EN 14450 pentru acte si documente

Dulap certificat EN 14450 pentru protejarea actelor şi documentelor

Un seif rezistent la furt a fost special dezvoltat pentru a proteja conținutul său împotriva atacurilor externe. Gradul de rezistență este determinat de grosimea metalului, tipul și numărul de blocări utilizate. În plus, sunt testați și alți factori rezistenți la efracție, care sunt construiți în pereții seifului sau în ușa casei de bani.

Există mai multe institute de testare care supun casele de bani la teste în funcție de diverse norme europene. Cele mai importante norme sunt EN 1143-1 (de la gradul 0 la gradul V), EN 14450 (S1 și S2) și NCP.

Testul de foc este diferit de testarea pentru protecția antifurt și este, de asemenea, efectuat pe o placă separată. Numai cele din partea interioară, placa montată pe ușa seifului poate demonstra utilizatorului că seiful respectiv oferă siguranța necesară și că seiful e certificat. Înainte să cumpărați un seif, niciodată, dar absolut niciodată nu vă bazați doar pe ce spune vânzătorul. Cereți dovezi privind certificările!

Care sunt testele prin care a trecut dulapul certificat EN 14450 pentru acte și documente Saimaa?

Testul pentru certificarea EN 14450 se realizează cu ajutorul curbei standard de temperatură (EPC), la maximum 1080°C, timp de 60 de minute sau 120 de minute, după caz. Examinarea include un seif încălzit și apoi aruncat de la 9,15 metri înălțime, într-un pat de pietriș. Testul de foc este întrerupt în acel moment, însă este reluat după testul rezistenței la cădere.

Dacă seiful testat trece de testul rezistenței la cădere, se va relua testul antifoc. Seiful este introdus într-un cuptor iar odată ce produsul atinge temperatura stabilită și durata de timp, cuptorul este oprit. Seiful testat trebuie apoi să se răcească în cuptorul închis până când există o scădere semnificativă a temperaturii interne a produsului. Această perioadă de răcire poate dura până la 68 de ore și este punctul în care majoritatea produselor nu trec testul, din cauza faptului că în interiorul produsului continuă să se mărească în cuptorul închis.

Dulapul certificat EN 14450 pentru acte și documente Saimaa oferă o protecție completă documentelor și actelor, pentru că a fost supus celor mai exigente și dificile teste de calitate.

Dulapul pentru acte si documente certificat EN 14450 DKS 1107 DBR

Dulapul pentru acte și documente este acel seif în care se pot păstra în siguranță arhive de dosare în instituții sau în firme, păstrând caracteristicile seifului. Acest dulap a fost testat antiefracție, fiind un seif certificat EN 14450 S1, standard de calitate și garanția calității. Fiind testat antiincendiu, dulapul securizat se încadrează în categoria seifului antifoc, obținând un certificat EN 15659 LFS 30 P. Precum seiful mecanic, acest dulap este securizat cu ajutorul unei chei. Vă recomandăm ca acest dulap sa fie achiziționat împreună cu materialele de fixare indicate de producător, care garantează un montaj sigur și durabil.

Mai multe modele de seifuri vă stau la dispoziție pe seifurile.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (27 votes cast)
Află ce înseamnă certificările de calitate cu dulapul certificat EN 14450 pentru acte și documente Saimaa, 5.0 out of 5 based on 27 ratings
Share.

Autor

  • Slejiuc Adrian

    In germania nici nu iti cumpara seiful daca nu are certificare, ca e pentru uz personal sau mai ales la banci sau pentru arme. In Romania cumpara care-i cel mai ieftin…

    • http://www.seifurile.ro/ Seifurile.ro

      Buna ziua,

      Domnule Slejiuc, tin sa va contrazic. In ultima perioada Romanul comanda din ce in ce mai mult seifuri certificate. A invatat importanta securitatii bunurilor si/sau a documentelor. Sunt cazuri cand mentioneaza exact codul certificarilor, ceea ce ne bucura. Inseamna ca Romanul se documenteaza si nu se bazeaza pe „doamne fereste”.

      http://www.seifurile.ro