Dulapuri pentru substanțe reactive și inflamabile

0

Nici un loc de muncă nu seamănă cu altul, însă toate au un lucru în comun: trebuie să ofere angajaților condiții de muncă sigure, care să nu le pună viața în pericol. Desigur, în unele locuri precum sunt birourile pericolele nu sunt atât de mari. În alte însă, din neatenție se pot pierde vieți. Aici intră și locurile unde se lucrează cu substanțe chimice periculoase, substanțe care trebuie neapărat păstrate în dulapuri metalice de siguranță.

Dulap pentru substante reactive sau inflamabile

Dulap pentru substante reactive sau inflamabile

Există multe locuri de muncă în care se lucrează cu substanțe chimice. Farmacii, laboratoare, centre de cercetare sau spitale. Toate acestea presupun o muncă zilnică cu substanțe cu regim special. Manevrarea lor corectă nu este suficientă pentru evitarea pericolelor. La fel de importantă ca și aceasta este depozitarea lor. În cazul în care nu sunt adecvat depozitate, produsele chimice poate provoca un incendiu, o explozie sau chiar și răni grave. Există anumite proceduri standard de depozitare pentru menținerea condițiilor de siguranță necesare pentru a evita accidentele și pentru a le oferi angajaților un spațiu de muncă fără pericole. Printre ele se numără dulapurile pentru substanțe reactive și inflamabile.

Dar până la depozitare mai există câțiva pași ce trebuie urmați. Cel mai important factor în menținerea siguranței în lucrul cu substanțele chimice este păstrarea acestora în recipientele lor originale. Apoi trebuie să se verifice constant că fiecare recipient chimic are o etichetă. Eticheta este o modalitate rapidă de a determina dacă acea substanță este sau nu un pericol de incendiu, pentru sănătate sau dacă e o substanță reactivă.

Apoi materialele trebuie depozitate în spații unde persoanele neavizate nu au acces. Printre ele se află și Dulapurile pentru substanțe reactive și inflamabile. Acesta poate fi folosit pentru depozitarea unei cantităţi mari de medicamente, substanţe chimice, reactive. Datorită tratamentului special de suprafaţă, bacteriile sunt ţinute la depărtare. Dulapul pentru substanţe reactive şi inflamabile a fost testat cu succes împotriva a 6 bacterii dăunătoare sănătăţii. Se fixează în perete şi are 3 rafturi ajustabile ce fac posibilă categorizarea şi separarea substanţelor. Cântăreşte 26 kg şi este acoperit cu vopsea Antibacteriană cu tehnologie ecologică.

Aceste dulapuri pentru substanţe reactive şi inflamabile nu prezintă riscuri, având toate componentele din materiale ce nu corodează în timp. Închizătoarea de seif este certificată şi se închide în 3 direcţii cu ajutorul a 3 bolţuri de închidere. Dulapul are marginea ridicată împiedicând astfel rostogolirea conţinutului.

Informații suplimentare despre dulapurile pentru substanțe reactive și inflamabile sunt pe seifurile.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Dulapuri pentru substanțe reactive și inflamabile, 5.0 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor