Trei gălățeni au furat un seif după ce și-au amenințat victimele cu o șurubelniță

2

Au intrat prin efracție într-o locuinţă şi au furat un seif în care au fost depozitate bijuterii şi bani

Trei gălăţeni au fost arestaţi pentru tâlhărie, fiind acuzaţi că, în luna februarie, au intrat prin efracție într-o locuinţă şi au furat un seif în care au fost depozitate bijuterii şi bani. Cei trei suspecți au intrat în locuință având fețele acoperite cu fulare, și-au imobilizat victimele, o femeie și doi copii, cu bandă adezivă și le-au ameninţat cu o şurubelniţă.

Anchetatorii spun, citați de Mediafax, că tâlhăria a avut loc în localitatea gălăţeană Hanu Conachi, în 25 februarie, iar cei trei bărbaţi au acţionat după ce au cules informaţii despre victimă şi bunurile deținute de aceasta.

Hoţii și-au amenințat victimele cu o șurubelniță

Hoții au intrat în locuință în timpul nopţii, cu feţele acoperite de fulare şi purtând mănuşi chirurgicale. Apoi, cei trei agresori şi-au imobilizat victimele cu bandă adezivă, o femeie şi două minore, amenințându-le cu o şurubelniţă.

Potrivit sursei citate, Liliana Istrate, reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, declară: „Au imobilizat victima folosind bandă adezivă. Au procedat la fel şi în cazul fiicei victimei de 11 ani şi a unei alte minore aflate în locuinţă la momentul producerii faptei. În plus, cele trei persoane acuzate de comiterea faptei au folosit o şurubelniţă cu care le-au ameninţat pe cele trei. Acestea din urmă nu au suferit leziuni fizice”.

Agresorii au părăsit locuința și au mers pe un teren viran, unde au spart seiful în care se aflau bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 de lei şi documente personale. Potrivit procurorilor care anchetează fapta, cei trei bărbați bărbaţii au dezmembrat apoi bijuteriile și au vândut o parte din ele.

După ce au fost audiați, doar unul dintre cei trei suspecţi şi-a recunoscut faptele. Bărbații au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată, procurorii continuând cercetările.

Potrivit unui comunicat de joi al Poliţiei Române, în 20 mai, poliţişti de la Poliţia Judeţeană Galaţi, sub coordonarea lucrătorilor Direcţiei de Investigaţii Criminale, au făcut zece percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea de infracţiuni cu violenţă, în judeţele Galaţi, Ilfov, Giurgiu, precum şi în municipiul Bucureşti.

Prejudiciul se ridică la suma de aproximativ 30.000 de euro

Polițiștii gălățeni au făcut percheziţii, ridicând mai multe obiecte din aur şi argint, telefoane mobile, tablete şi pietre semipreţioase.

Prejudiciul în acest caz se ridică la suma de aproximativ 30.000 de euro, potrivit datelor poliției. De asemenea, din cercetările anchetatorilor reiese că, în seara de 25 februarie, trei bărbați gălăţeni, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 ani, cu ajutorul unui taximetrist, ar fi ajuns într-o comună din judeţul Galaţi, unde ar fi intrat într-o locuinţă şi, prin ameninţarea victimelor, ar fi furat un seif.

Cum alegem un seif sigur, pentru a nu fi puşi într-o situaţie similară?

Dulap testat şi certificat antiefracţie încăpător

Dulap testat şi certificat antiefracţie încăpător

Pentru asigurarea bunurilor şi valorilor pe care le deţineţi în casă, bani, documente, bijuterii sau obiecte de artă nu este suficient să le depozitaţi într-un seif oarecare. După cum aţi putut concluziona există seifuri de calitate îndoielnică, care sunt foarte uşor de spart. Când achizionaţi un seif fiţi atenţi la toate detaliile, pentru a nu avea surprize dacă veţi avea nefericirea să vă regăsiţi în cazul victimelor din Galaţi. Pentru a avea parte de o siguranţă deplină, sfatul nostru este că trebuie să optaţi pentru un seif de înaltă calitate, care să îndeplinească un minim de cerinţe: să fie testat şi certificat antiefracţie, să aibă balamale antispargere şi încuietoarea certificată antiefracţie, la rândul ei.

Pentru mai multe seifuri sigure, testate şi certificare antiefracţie accesaţi seifurile.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Trei gălățeni au furat un seif după ce și-au amenințat victimele cu o șurubelniță , 5.0 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor

  • Gabi

    Parerea mea este ca …n-ar trebui sa stie prea multa lume ca ai un seif in casa. Daca oamenii aia au venit pregatiti, stiau ei ceva … dar multi se lauda ce au in casa si asa patesc …

    • http://www.seifurile.ro/ Seifurile.ro

      Buna ziua,

      Corect spus! Ideal este ca atunci cand ai bunuri de valoare in casa cat mai putine persoane sa stie de aceste bunuri.

      Chiar noi am livrat produse in 2-3 cazuri in care clientul a cerut sa fie acoperit seiful, sa nu fie la vedere si ochii curiosi ai vecinilor sa nu stie ce se transporta acolo.

      http://www.seifurile.ro